Германската автомобилна компания BMW проучва нови  инвестиции в слънчева, геотермална

...
Германската автомобилна компания BMW проучва нови  инвестиции в слънчева, геотермална
Коментари Харесай

BMW може да спре с производството, ако се случи спиране на доставките на газ от Русия

Германската автомобилна компания BMW изследва нови  инвестиции в слънчева, геотермална и атомна сила за понижи зависимостта си от природния газ. Това съобщи шефът на производството на автомобилния производител Милан Неделкович, съобщи Reuters, представен от Българска телеграфна агенция.

Той предизвести, че ембаргo върху съветския газ ще докара промишлеността до застой.

Автомобилният производител, който разчита на природен газ за 54% от потреблението си на сила през 2021 година, изследва къде може да добави слънчеви панели към заводите си и създава проекти с локалните управляващи за транспорт на водород до завода си в Лайпциг, Германия.

" Водородът е доста подобаващ за понижаване или даже цялостно компенсиране на търсенето на газ “, уточни Неделкович.

От Volkswagen предвиждат, че предлагането няма да може да отговри на търсенето до 2024 година

" Нашата промишленост съставлява към 37% от потреблението на природен газ в Германия “, сподели той, когато беше запитан какво ще се случи с заводите на BMW при положение на прекъсване на доставките на газ от Русия.

" Не единствено BMW, само че и целият бранш ще спре. "

Плановете на BMW отразяват подготовката, която тече в цялата немската промишленост, с цел да се освободи зависимостта си от съветския газ

За своя нов цех в унгарския град Дебрецен, BMW към този момент съобщи, че ще бъде първият цех за коли в света, която работи напълно без изкопаеми горива.

Там ще разчита в огромна степен на слънчева сила, сподели още Неделкйович. Ръководителят в BMW добави, че автомобилният производител също търси потреблението на геотермална сила.

Геотермалната сила е по-стабилна от подвластната от времето възобновима сила, само че не е отбелязала напредък или вложения, сравними с вятърната или слънчевата сила, частично заради високите първични разноски и комплицираните процеси на лицензиране за сондиране.

Запитан за капацитета на нуклеарната сила, която съставлява към половината от енергийните доставки на Унгария, само че се приключва последователно в Германия, Неделкович сподели:

" Ядрената сила може да бъде стабилизиращ фактор, изключително в тези нестабилни времена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР